Akiknek köszönjük a közremüködését:

Dr. Németh Ágnes
SOTE, klinikai főorvos

DR. Tausz István
Házi gyermekorvos
http://www.gyerekorvos.hu/magan/maganrti.htm

imami_hu_207x88

Technológia

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

A homok tisztító gép az EU szabályoknak megfelel, helyszínen végzendo, nem vegyileg, hanem magas hofokon történo baktérium mentesítést végez.

Kérem tekintse meg rövid bemutató filmünket:

Publikált Német szakvélemény

Mikrobiológiai homokminták elemzésének eredményei, 1996.17.17.


A technológia lényege: Egy saját fejlesztésben kialakított tüzelo berendezés, mely a ferde felület fölött helyezkedik el és a felületet teljesen átfedi, az anyagot lánggal kezeli és felmelegíti. Az égo-csövekhez ellátó vezetéken át égheto gáz-levego keveréket táplálnak be.

A tüzelo berendezés több égocsobol áll, melyeken nagyszámú, egymás mellett elhelyezett gázkilépést biztosító furat található, így a felület teljes szélességében az egyenletes ho közlés biztosított . Az égo által elérheto homérséklet 1200 és 1400 oC között van. A káros mikroorganizmusok, mint pl. a csirák, baktériumok és féreg-peték a kezelés következtében elpusztulnak.A kezelt anyagot végül egy finom szitán megszurik, hogy az esetleges idegen anyagoktól, mint üveg-szemcséktol vagy kövektol megtisztítsák. A homok sikeres tisztaságához (higiénia) két tényezo szükséges: - Homérséklet, amelyre a homokot felmelegítik - Ido, amelyen adott homérsékleten a homok tartózkodik Itt figyelembe kell venni azt a fizikai jelenséget is, hogy a homoknak viszonylag kicsi a hovezeto képessége és ezért lassan hul le.

Ez a jelenség további biztonságot ad a homok HoKEZELÉSI berendezésben történo tökéletes tisztításához, valamint a határértékek betartásához.Továbbá elmondható, hogy a homok teljes csiramentessége nem célszeru, mivel a környezetben meglévo baktériumok egy adott csira-száma része a természetes környezetnek. Mivel magas hofokon és nagy mértékben kiöli a csírákat, legalább egy év mire az eredeti állapotba visszaszennyezodik. Takarási módszerrel két év. A homok 1400 fokon való sterilizálása közben a homokszemcsék annyira megtisztulnak, hogy a szerves anyagnak nem lesz táptalaja, így elszárad a homokban. A visszafertozodés akkor indul meg, ha a szerves anyag bomlásnak indul. HA az állati ürüléket, csikket, falevelet kivesszük a homokozóból, gyermekeink nem ott étkeznek, a homok tisztasága több évig is garantált lehet.

Hitvallásunk:

Az Alapítvány nem csak szavakban tesz a homokozók tisztaságáért hanem meg is vette a berendezést és el is végzi a homokozók fertőtlenítését, igaz üzletszerűen dolgozunk hogy fent tartsuk elkötelezettségünket az egészséges homokozókért, adományainkból meg eljuthassunk olyan kisebb településekre ahol az anyagi helyzet csak élelmiszerre elegendő.

Azért választottuk ezen tevékenységet hivatásunknak, mivel gyermekeink első találkozása az anyatermészettel a homokozókban kezdődik.

 

Alapítvány adatai:

Név: Tiszta homokozóért Alapítvány
Székhely: 5143 Jánoshida, Bartók Béla utca 9.
Adószám: 18212031-1-13
Bejegyzés szám: AM- 3347
Bank számlaszám: K&H bank 10401282-50526570-54711004

 

Elnök: Szemán György: +36 70 239 9666

Müszaki vezető: Nagyfejeő János: +36 30 339 5861

Ajánlat, információk, marketing: Jánossy Gábor +36 30 646 6813